VATTUMANNEN !

Goda egenskaper

Vattumannen är lugn, envis och självständig. Du ger ett seriöst och okonstlat intryck och ligger alltid steget före i din intuition och klara tänkande.

Vattumannen vågar gå sin egen väg och tänker alltid i ett längre perspektiv. Du svävar sällan iväg i känslomässiga och överromantiska drömmar. För dig är realism, kunskap och sunt tänkande stora nyckelord.

Mindre goda egenskaper

Ibland kan Vattumannen verka en aning egenkär. Din självständighet och kunskapshunger har givit dig starka åsikter, och i umgänget anser du alltid dessa vara de rätta. Hos Vattumannen finns därför en viss trotsighet och en svårighet att ta goda råd från andra.

Den självständiga Vattumannen kan också ha lite svårt att släppa andra inpå livet, eftersom du gärna tenderar skärma av dig något från din nyfikna omgivning.

Så tänker du

Du vill gärna gå din egen väg och grunnar alltid på både stort och smått. Du funderar mycket på framtiden, och för dig är sånt som "att tillhöra nuet" och "fånga dagen" istället bara mest brist på perspektiv på vad som kommer sedan, i framtiden.

Du söker ständigt kunskap och allmänbildning eftersom det ligger i din tro på meningen med livet. Livet bör förvaltas väl, och detta med visdom och kunskap.

Kärlek och vänskap

Så ser du på kärlek och vänskap

När det gäller kärlek har du inga romantiska drömmar eller visioner på hur det ska vara. Kärleken kommer när den kommer. Din partner bör också dela din syn av frihet och oberoende, att man även i ett äktenskap bör leva som två fria människor och inte som en.

Du visar mycket sällan känslor offentligt, men i hemmet överraskar du en del, även på det romantiska området emellanåt.


Här finner du goda vänner och kärlek

Du passar mycket bra med Vågen, Vattumannen, Skorpionen och Tvillingarna. Sämre förutsättningar har du med Väduren, Oxen och Fiskarna.

Färger, siffror m.m.

Färger: Vattumannens astrologiska färger är koboltblått och turkos

Tursiffror: Den astrologiska tursiffran är 6.

Växter/blommor: Orkidé

Stenar: granat

Vattumannen styrs av Uranus och är elementet luft:

Uranus

Uranus symboliserar modernism, konflikt och uppror. Över planeten vilar en omskakande uppväckelse från konservativa tankar, eller sådant vi helst vill gömma undan i samhället.

Himlakroppen står för rebelliska tankar och hunger för utveckling.

Luft

Luft står för öppenhet, vidsynthet och intellekt.

Enligt myten är luft det allra första och ursprungliga som någonsin funnits. Redan de tidiga människorna drömde om att kunna flyga, dvs att behärska luften och vara med och i den.

Folket trodde också att deras gudar bodde i luften och att de talade genom vindarna. Andra egenskaper för luft är tomhet och upplösning.


Kommentarer
Postat av: Caroline

haha man kan ju säga att en del stämmer, men vissa saker är ju bara sååå fel....

2009-09-06 @ 00:06:40
URL: http://puzzlejewels.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0